La bicicleta protagonitza la Setmana de la Mobilitat a Sant Boi

Sant Boi de Llobregat celebrarà del 16 al 22 de setembre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que aquest any té a la bicicleta com a gran protagonista, amb l’objectiu que cada cop més persones es passin a la bici per als seus desplaçaments quotidians.

El programa d’activitats de la Setmana de la Mobilitat inclou, entre d’altres, una mostra de bicicletes, classes per ensenyar a anar amb bici, tallers de manteniment i una passejada urbana fins al Parc Ciclista Can Dubler.

Les activitats començaran dissabte 16, a partir de les 17 hores, a la rambla de Rafael Casanova, on tindrà lloc una mostra i prova de bicicletes amb la participació de diferents botigues de la ciutat. Per la seva banda, l’entitat Som Bici organitza dissabte 16 una sortida a la platja amb una combinació de tren i bicicleta.

De dilluns 18 a dijous 21, la rambla de Rafael Casanova acollirà la Biciescola, un conjunt de tallers perquè infants i adults aprenguin a anar en bicicleta. Dilluns 18 i dimarts 19, els tallers es dedicaran a ensenyar a muntar en bici. Dimecres 20 i dijous 21, s’ensenyarà a circular en bici per la ciutat de forma segura.

També de dilluns 18 a dijous 21, a la rambla de Rafael Casanova hi haurà instal·lada una unitat mòbil de reparació i manteniment de bicicletes, per oferir als usuaris consells perquè tinguin els seus vehicles en perfecte estat.

Dimecres 20, a les 18 hores, es presentarà l’Estratègia Urbana de la Bicicleta a Sant Boi,  un conjunt d’accions per avançar cap a una ciutat encara més amigable per a les bicicletes. El document es donarà a conèixer en un acte a Cal Ninyo amb la participació dels agents locals.

La cloenda de la Setmana de la Mobilitat tindrà lloc divendres 22 amb una Passejada urbana en bicicleta a partir de les 18 hores des de la plaça de l’Ajuntament fins al Parc Ciclista Can Dubler, on els participants podran circular lliurement pel circuit del parc i veure una demostració de ciclisme de carretera.

Ciutat amigable per a les bicis

L’aposta de Sant Boi per la bicicleta ve de lluny. La ciutat porta més de deu anys realitzant polítiques de promoció de la bici com ara la creació de carrils bici, vies pacificades (zones 30) i vies verdes, la instal·lació d’aparcaments o les activitats de formació.

Sant Boi disposa de 5 kilòmetres de carrils bici i de 52 kilòmetres de vies ciclables. A més, l’orografia de la ciutat convida a fer de la bici un mode de desplaçament habitual. No en va, el nucli urbà presenta un relleu força planer, amb un 78% de la superfície amb pendents inferiors al 5%.

D’aquesta forma, Sant Boi té les condicions perquè la bici sigui un element útil i habitual per desplaçar-se per la ciutat. Per això, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura convidarà tothom a pujar a la bici, a passar-se a la bici, perquè cada cop als carrers de la ciutat hi hagi més bicicletes.

Anuncis