Com aprendre a muntar en bici? I a circular amb seguretat?

Durant la Setmana de la Mobilitat, la gent de Som Bici ha fet sessions per ensenyar a muntar en bicicleta i a circular amb seguretat per la ciutat. Senyalitzar els moviments amb prou antelació, anar amb elements visibles i circular pel centre de la calçada en carrers estrets són alguns dels seus consells.

En Martí Bota, de Som Bici, explica que tothom pot aprendre a muntar en bicicleta, encara que sigui en edat adulta. L’equilibri l’ha d’adquirir un mateix i la millor forma d’aprendre és fer-ho en un terreny que faci baixada. Primer cal agafar equilibri dalt de la bicicleta impulsant-se només amb els peus. El següent pas és posar els peus dalt dels pedals i circular sense donar pedals. I el darrer pas és començar a fer el cicle de pedaleig. I tres elements essencials: tenir la mà al fre dret, la mirada al front i anar ben assegut. Així ho explica en Martí Bota:

Martí Bota (Som Bici)-Aprendre a muntar en bici.mp3

Un cop sabem anar en bici ja podem utilitzar aquest vehicle com a mitjà de transport habitual a la ciutat. Però abans cal saber circular amb seguretat. És important senyalitzar amb temps les maniobres perquè el vehicle que va al darrera sàpiga què anem a fer, cal anar amb elements visibles, anticipar-se als moviments, estar atents al que hi ha davant i, en carrers estrets, circular pel centre de la calçada per evitar cops de porta procedents dels cotxes.

Martí Bota (Som Bici)-Circular en bici per la ciutat.mp3

I si utilitzem la bicicleta per als nostres desplaçaments quotidians, és important mantenir el vehicle sempre a punt i dur sempre un kit bàsic: claus tipus allen, inflador, llums i pegats o una càmera de reposició. Són els consells que ha donat José María García, de Biking Bad, als tallers de manteniment que ha protagonitzat durant la Setmana de la Mobilitat.

José María García (Biking Bad)-Kit bàsic per anar en bici.mp3

Biking Bad és un projecte d’emprenedoria nascut al Coboi que permetrà la posada en marxa d’un taller de reparacions i venda de bicicletes de segona mà gràcies a la seva aposta pel reciclatge.