L’aliança de Sant Boi i l’AMB per fomentar la mobilitat sostenible

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, han signat aquest dimarts, 22 de maig, un conveni de col·laboració per crear la primera Zona de Baixes Emissions a la ciutat.

La prova pilot es realitzarà al barri de Marianao, entre el carrer de Benviure, l’avinguda de Can Carreres i la ronda de Sant Ramon. El perímetre s’identificarà amb senyalització vertical i horitzontal i a l’interior s’impulsaran mesures per potenciar la mobilitat sostenible i millorar la qualitat de l’aire. A més, cal remarcar que les mesures que s’adoptin NO seran sancionadores, sinó de conscienciació.

Lluïsa Moret ha explicat que “aquesta prova pilot, que farem sense restriccions a la circulació i sense sancions, és un pas més en elcamí de Sant Boi cap a un nou model de mobilitat més saludable i sostenible”.

La iniciativa s’emmarca en l’estratègia metropolitana de reducció de la contaminació atmosfèrica i de millora de la qualitat de l’aire.

Pacificació del carrer d’Eusebi Güell i el passatge de Santa Teresa

Entre les diferents mesures, destaca la pacificació del carrer Eusebi i del passatge de Santa Teresa. Al carrer d’Eusebi Güell es reduirà el límit màxim de velocitat de 50km/h a 30 km/h en el tram situat dintre la Zona de Baixes Emissions, facilitant la convivència amb la bicicleta i pacificant el carrer. El passatge Santa Teresa es convertirà en un ‘carrer residencial’ amb prioritat per a vianants, amb una velocitat màxima de 20 km/h.

També es comptarà amb la instal·lació de 20 noves places aparcaments de bicicleta en forma de “U”, i es crearan noves zones d’aparcament per a motos, que s’ubicaran en encreuaments per tal de millorar la visibilitat entre conductor/a i vianant i, en conseqüència, millorar la seguretat viària.

Punts de mesura i control de la contaminació atmosfèrica

En paral·lel es durà a terme un pla de control per monitoritzar i avaluar els efectes sobre la qualitat de l’aire mitjançant 5 punts de control i mesura de la contaminació atmosfèrica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s