E-Bicibox, el “bicing” de bicis elèctriques, arribarà a Sant Boi

L’E-Bicibox, el nou servei de lloguer de bicicletes elèctriques, que posarà en marxa l’Àrea Metropolitana de Barcelona a l’inici de 2019, també estarà disponible a Sant Boi i a un total de 12 municipis de les rodalies de Barcelona (Baix Llobregat i Sant Cugat).

Es tracta d’una iniciativa de bicicletes elèctriques compartides -imita el funcionament del “Bicing” barceloní- que incorpora un seguiment c via GPS per informar sobre el lloc on es troben situades així com del del nivell de càrrega de la bateria. A més, comptabilitza els  quilòmetres recorreguts (totals i per recorregut) i permet un elevat grau de control sobre el manteniment dels vehicles a l’AMB.

Cada estació de l’E-Bicibox comptarà amb un total de 14 bicicletes i estaran operatives entre les set del matí i les dotze de la nit. En tots els casos, la primera mitja hora d’ús serà gratuïta i el servei funcionarà els 365 dies de l’any. D’altra banda, els usuaris i les usuàries podran donar-se d’alta pagant una quota anual de 30 €, o bé escollir tarifes en funció de la franja temporal:

– Mitja hora 0,50 € (fins a 5 hores).
– Entre 1 i 10 hores 2 €.
– Entre 10 i 17 hores 3€.

D’aquesta manera l’AMB, en col.laboració amb les administracions municipals, vol fer un pas endavant per facilitar la mobilitat sostenible i dinàmica entre els municipis de l’Àrea Metropolitana.

Sant Boi comptarà amb dues estacions 

Els santboians i les santboianes tindran al seu servei dues estacions d’E-Bicibox. Està previst que una d’aquestes s’instal.li al voltant de l’estació d’FGC de Sant Boi i, l’altra, a l’inici de Ronda Sant Ramon.

Així la nostra ciutat consolida el seu compromís amb el servei i la iniciativa de Bicibox, que actualment compta amb 17 aparcaments al municipi, un dels quals és de gran capacitat (a l’estació d’FGC). Gairebé 400 persones de Sant Boi fan ús d’aquests estacionaments que, durant el passat 2017, van rebre 11.848 bicis, amb un increment del 16,5% respecte a l’any anterior.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s