S’aprova l’Estratègia Urbana de la Bici: cap a una ciutat 100% ciclable

Ahir, 22 de novembre, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Boi va aprovar la implementació de l’Estratègia Urbana de la Bicicleta. Tot un conjunt de mesures que fomenten l’ús d’aquest mitjà de transport i aposten per convertir la ciutat en un espai 100% ciclable.

Des de que es va presentar la iniciativa, el passat mes d’abril, el document ha estat obert a la participació ciutadana amb l’objectiu de recollir els diferents punts de vista, les propostes i les preocupacions del les santboianes i dels santboians.

Durant la sessió del Ple Municipal, la regidora d’Infraestructures i Mobilitat, Elena Amat, va destacar que “es tracta d’un instrument per tornar a situar a les persones en el centre de l’espai públic que, els darrers anys, ha estat dominat pels vehicles a motor”.

Els punts clau de l’estratègia

Així, aquesta nova estratègia es convertirà en l’eix vertebrador de les accions i les polítiques que es duran a terme, des del consistori, a favor de la mobilitat en bicicleta. En aquest sentit, s’han establert cinc vies principals d’actuació.

1. Millorar i mantenir la infraestructura ciclista de la ciutat per facilitar al màxim la mobilitat en bici. Així, s’ampliarà la xarxa de carrils bici, es continuarà pacificant el trànsit (zones 30) amb nova senyalització específica, s’incrementaran els aparcaments i es treballarà per garantir un bon manteniment i neteja de totes les vies ciclables locals.

2. Formació ciclista per fomentar un bon ús de la bicicleta de de la infància. Per això s’hagarantir que tots els nens i nenes disposin dels coneixements necessaris (conducció, educació viària i manteniment) per circular en bicicleta de forma autònoma i segura.

3. Salut i esport com a part activa d’una estratègia de ciutat sostenible i saludable. En aquesta cas, s’incorporarà la bicicleta en projectes i esdeveniments vinculats a la promoció d’un estil de vida dinàmic i amb bons hàbits.

4. Desenvolupament econòmic local a través de la bicicleta. Ja sigui amb l’atracció d’activitat comercial vinculada a aquest sector o bé apostant pel cicloturisme com a pol d’atracció cap a la nostra ciutat.

5. Comunicació i sensibilització amb la incorporació, des de l’inici, de tots els mitjans disponibles per impulsar noves accions comunicatives i campanyes de conscienciació que promoguin el ciclisme urbà.

Amb tot, la nova Estratègia Urbana de la Bici vol aconseguir que els total de desplaçaments en bici a Sant Boi passi de l’1% al 5%.

2 thoughts on “S’aprova l’Estratègia Urbana de la Bici: cap a una ciutat 100% ciclable

  1. M’agradaria felicitar a aquest Ajuntament per impulsar l’ús de la bicicleta i fer de Sant Boi una ciutat pels vianants.
    Gràcies

    M'agrada

    1. Moltes gràcies David. Es tracta d’una aposta de llarg recorregut. Per això és imprescindible comptar també amb el recolzament i les propostes de la ciutadania de Sant Boi. Comptem amb vosaltres per fer una ciutat més sostenible i saludable.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s