Les bicis circularan pel mig de la calçada a Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi va aprovar una modificació de l’Ordenança de Circulació per fer possible que les bicicletes puguin circular pel centre de la calçada, en totes aquelles zones de trànsit pacificat (amb restriccions de velocitat a 30Km/h).

Actualment, per normativa, les bicicletes havien de circular el més a prop possible de la vorera, però això comportava riscos i dificultats pels ciclistes que, amb aquesta nova iniciativa, es pretenen evitar.

L’enrada en vigor d’aquesta modificació està prevista per abans que acabi l’any 2018. A més, s’acompanyarà d’una nova senyalització horitzontal de les anomenades “zones 30” de Sant Boi. Aquesta actuació indicarà que les bicicletes poden circular pel mig de la calçada, al temps que limitaran la velocitat dels vehicles a motor a 30km/h. El municipi ha anat introduint les “zones 30” des del passat 2007.

Enguany la modificació de l’Ordenança de Circulació, en conjunt amb el nou Pla de Mobilitat Urbana i la posada en marxa de l’Estratègia Urbana de la Bicicleta, pretén promoure l’ús de la bici com a part important d’una ciutat més saludable i sostenible.

4 thoughts on “Les bicis circularan pel mig de la calçada a Sant Boi

  1. Esta molt bé la nova ordenança, per deixar circular les bicicletes pel mig de la calçada a les zones senyslitzades a 30.

    Pero ¿qué pasa con la plaga de patinetes eléctricos? Que van hasta a 30km hora por las aceras de 1 metro de ancho. Ya he visto personas mayores temblar de miedo cuando les pasa rozando uno de estos patinetes.
    Por cierto según las estadísticas va a ser el.principal regalo de estas Navidades.
    Habrá que hacer como la nueva ordenanza de Madrid y Barcelona, prohibir que circulen por la acera?

    M'agrada

    1. Hola David. El tema de los patinetes eléctricos también se trató durante el pasado planeo en el Ayuntamiento, en el contexto de aproblación del cambio de la Ordenanza de Circulación. Se está empezando a trabajar en una posible regulación municipal de este vehículo. Gracias por comentar.

      M'agrada

  2. Hola, no sé com dirigir-me al departament encarregat de la mobilitat sostenible. Proposo asfaltar el tram d’uns 280m del camí del riu que enllaçaria la carretereta que va paral.lela al riu fins a la pasarel.la del riu a l’alçada de Cornellà. Actualment l’asfalt acaba just on acaba el municipi del Prat, i quan vas de Cornellà al Prat amb bici de carretera t’obliga a fer aquest 280m per sauló ple de bams i on a més està “prohibit” circular amb bici. Amb aquest tram asfaltat es promouria la connexió de Cornellà i El Prat amb bici de carretera de manera pràctica i segura, i si s’allargués fins el final, també connectaria Sant Boi de manera segura amb El Prat i Cornellà. La pasarel.la del riu neix a Cornellà però a l’extrem “sud” fa la recepció a Sant Boi. Per sort els tres municipis sou de l’AMB i esteu apostant per la mobilitat sostenible…
    Gràcies!

    M'agrada

    1. Hola Adrián. La teva proposta sona molt interessant i t’agraïm que participis en aquest blog per compartir-la. Però també t’animem a deixar constància de la teva petició, de forma oficial, a través del formulari “T’Escoltem” de l’Ajuntament: https://seuelectronica.santboi.cat/llibres.nsf/ca-bustia-BASE?ReadForm&Clau=BCiutadaT&Idioma=ca&IdBustia=Q1&BClau=QiS&unidDoc=5634EEE70D0C1590C12573EE0040E893&Seu=S
      Aquest formulari arribarà a l’equip tècnic encarregat d’aquest tema i podran donar una resposta més acurada a la teva proposta.
      Gràcies per comentar.

      M'agrada

Deixa un comentari